Zomerse stamppot met geitenkaas, rucola en zongedroogde tomaatjes

Zomers stamppotje met rucola en geitenkaas
Zomers stamppotje met rucola en geitenkaas

Heb je zin in een echt lekker zomers stamppotje? Maak dan eens deze zomerse rucola stamppot met zachte geitenkaas en lekkere zongedroogde tomaatjes! Deze maaltijd staat in no-time op tafel.

Je hoeft dus niet te wachten op helder vriesweer om lekker stamppotje te maken. Ook op zomerse dagen, of in het voorjaar smaakt deze stamppot met rucola superlekker.

Dit recept voor zomerse stamppot is goed voor twee personen

Ingrediënten voor zomerse stamppot met geitenkaas, rucola en zongedroogde tomaatjes

Zomers stamppotje met rucola en geitenkaas
Zomers stamppotje met rucola en geitenkaas
  • 100 g rucola
  • 400 g aardappels (kruimige)
  • 200 g zachte geitenkaas
  • scheutje warme melk
  • een klein potje zongedroogde tomaatjes
  • geroosterde pijnboompitjes
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je een lekker zomers stamppotje met geitenkaas en rucola?

  • We beginnen met het maken van een eenvoudige aardappelpuree: schil de aardappels en kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten
  • giet de aardappels af en stamp de aardappels tot een puree. Doe er een scheutje melk doorheen om het iets smeuïger te maken
  • schep de rucola door de aardappelpuree (het makkelijkste is het om dat in delen te doen)
  • snij de zon gedroogde tomaatjes iets fijner en schep die ook door de rucola stamppot
  • verbrokkel de geitenkaas en schep de tomaatjes en de geitenkaas door de zomerse rucola stamppot
  • breng je zomerse stamppotje op smaak met een beetje peper en zout
  • rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes en verdeelde pijnboompitjes over de stamppot
  • zo simpel kan koken dus zijn! Binnen 30 minuten kan je aan tafel
Ook in de zomermaanden kun je heerlijke stamppotjes maken
Ook in de zomermaanden kun je heerlijke stamppotjes maken

In dit geval hebben we zelfgemaakte puree gebruikt, maar als je echt heel weinig tijd hebt kun je natuurlijk ook puree uit een pakje gebruiken. (Wedden dat heel culinair Nederland nu over me heen gaat vallen?) Toegegeven: zelf puree maken is gewoon lekker, maar als je weinig tijd hebt is puree uit een pakje een prima alternatief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.