Voorgerecht met geitenkaas Serranoham en appel

Voorgerecht met geitenkaas Serranoham en appel. Met wat je over hebt kan je morgen nog een lekkere salade maken
Voorgerecht met geitenkaas Serranoham en appel. Met wat je over hebt kan je morgen nog een lekkere salade maken

Handig recept voor een eenvoudig voorgerecht met geitenkaas, Serranoham en appel. Met dit recept maak je in no-time een heel erg lekker voorgerechtje voor je gasten. Als je nog wat ingrediënten over hebt maak je er de volgende dag een lekkere salade van.


Wat van belang is voor dit voorgerecht: koop echt lekkere rauwe ham. Ze zijn er in verschillende soorten en maten maar de Serranoham is voor mij één van de lekkerste hammen. Smaken verschillen dus kies jouw favoriete ham uit. (Parmaham is ook erg lekker)

Een voorgerechtje voor 4 personen

Voorgerecht met geitenkaas Serranoham en appel. Met wat je over hebt kan je morgen nog een lekkere salade maken
Voorgerecht met geitenkaas Serranoham en appel. Met wat je over hebt kan je morgen nog een lekkere salade maken

Ingrediënten voor 4 kleine voorgerechtjes met geitenkaas, appel en Serranoham

  • 4 plakken rauwe ham
  • 1 frisse groene appel (granny smith bijvoorbeeld)
  • Flinke hand rucola sla
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 theelepel citroensap (als je meteen gaat opdienen is dat niet per se nodig)
  • 1 eetlepel honing
Appel zorgt voor een lekker frisse smaak en maakt het voorgerecht niet zwaar/machtig
Appel zorgt voor een lekker frisse smaak en maakt het voorgerecht niet zwaar/machtig

Zo maak je een geweldig voorgerecht met geitenkaas, appel en Serranoham

  • Snij de appel in langwerpige partjes (je hebt maar 4 partjes nodig, de rest van de appel snoep je op tijdens het maken van dit recept)
  • Sprenkel wat citroensap over de appel tegen het verkleuren
  • Leg de plakken Serranoham plat op een snijplak
  • Leg de appel aan het uiteinde van de plak ham
  • Verkruimel de geitenkaas en die verdeel je over de partjes appel
  • Leg op diezelfde plek ook nog een klein beetje sla
  • Nu nog een paar drupjes honing over de sla en geitenkaas
  • Rol nu het pakketje op in de ham (eventueel vastzetten met een prikkertje)
  • Leg wat sla op een bordje en drapeer daar je ham rolletje met geitenkaas en appel op

Klaar!

Zo maak je heel makkelijk een super lekker voorgerechtje. Zeker een keer proberen! Was is niet wat je zocht? Kijk dan een bij dit lekkere voorgerecht: Portobello met geitenkaas uit de oven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*