Voorgerecht met geitenkaas en abrikozen in bladerdeeg

maak eens een lekker en makkelijk voorgerecht met geitenkaas.
maak eens een lekker en makkelijk voorgerecht met geitenkaas.

Zoek je inspiratie voor een simpel voorgerecht met geitenkaas? Probeer dan eens dit recept!


Ik maak deze geitenkaas voorgerechtjes vaak als ik niet zo heel erg veel tijd heb. Dan maak ik deze super lekkere bladerdeeg hapjes en leg ze op een bedje van rucola sla.

Wat heb je nodig voor dit voorgerecht met geitenkaas?

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 1 rondje zachte geitenkaas (al dan niet met honing)
  • Klein beetje gedroogde Franse keukenkruiden
  • 1 ei
  • Beetje rucola
in plaats van gedroogde abrikozen kun je ook verse abrikozen gebruiken. Maak ze vooraf wel even goed droog
in plaats van gedroogde abrikozen kun je ook verse abrikozen gebruiken. Maak ze vooraf wel even goed droog

Zo maak je heel simpel een lekker voorgerechtje met geitenkaas

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Laat de gedroogde abrikozen even wellen in warm water
  • Snij de plakjes geitenkaas diagonaal door
  • De abrikozen in kleine reepjes snijden
  • Verbrokkel de zachte geitenkaas
  • Leg in één smal hoekje van de driehoekjes bladerdeeg een bergje abrikozen en geitenkaas
  • Een klein beetje Franse kruiden er overheen strooien
  • Vouw het bladerdeeg dicht zodat je een half zo groot driehoekje krijgt (appelflap vorm)
  • De randjes goed dichtdrukken
  • Eitje kloppen en het bladerdeeg insmeren met ei (dan krijg je zo’n mooi bruin korstje)
  • Zet de voorgerechtjes met geitenkaas en bladerdeeg nu in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 25 minuten zijn je bladerdeeghapjes klaar
  • Leg een beetje rucola op een bordje en doe daar een geitenkaas-abrikozen bladerdeeghapje op
  • Heel simpel om te maken maar o zo lekker

Let op: serveer gewoon maar 1 zo’n hapje per persoon als je het als voorgerecht gebruikt. Ze vullen behoorlijk dus voor je het weet zit je vol en dat is niet de bedoeling van een voorgerechtje.

Je kunt dit voorgerecht ook als borrelhapje serveren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*