Vegetarische snelle maaltijd: noodles spinazie en geitenkaas

Noodles met spinazie en geitenkaas. Heerlijk en ook nog eens snel klaar
Noodles met spinazie en geitenkaas. Heerlijk en ook nog eens snel klaar

Even snel een maaltijd in elkaar draaien, het is eigenlijk heel simpel als je maar een rijtje makkelijke recepten hebt waar je uit kan kiezen. Op deze site ga ik allemaal lekkere en meestal ook wel makkelijke recepten verzamelen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: er zit lekkere geitenkaas in.


Dit is een lekker makkelijk wok recept, ik maak het vrij regelmatig maar eigenlijk steeds in andere versies: soms wat reepjes paprika erbij, dan weer met pijnboompitjes maar meestal met wat champignons of shiitakes.

Het recept is voor 2 personen

Noodles met spinazie en geitenkaas. Heerlijk en ook nog eens snel klaar
Noodles met spinazie en geitenkaas. Heerlijk en ook nog eens snel klaar

Ingrediënten voor noodles spinazie en geitenkaas

  • (Roerbak)noodles voor 2 personen
  • 150 gram verse spinazie
  • Klein potje zongedroogde tomaatjes
  • 150 gram champignons
  • 75 gram zachte geitenkaas
In plaats van zongedroogde tomaatjes kun je ook cherry tomaatjes gebruiken
In plaats van zongedroogde tomaatjes kun je ook cherry tomaatjes gebruiken

Hoe maak je een makkelijke roerbakschotel met spinazie en geitenkaas?

  • Afhankelijk van de soort noodles die je in huis hebt moet je noodles eerst even koken (of roerbaknoodles gebruiken, die kunnen meteen in de wok)
  • De zongedroogde tomaatjes in reepjes snijden
  • De champignons schoonmaken (niet onder de kraan)
  • Nu gaan we alles heel eenvoudig roerbakken
  • Zet de wok op het vuur met een heel klein beetje olie
  • Doe de tomaatjes en de champignons in de wok 4 a 5 minuten lekker wokken
  • Dan de spinazie toevoegen (zal in delen moeten maar spinazie slinkt heel snel)
  • Noodles erbij en alles steeds goed om blijven scheppen
  • Als laatste doe je de geitenkaas in de wok, verbrokkel de kaas een beetje als de geitenkaas in de wok doet
  • Nog heel even omscheppen zodat de geitenkaas lekker door alles heen gaat
  • Opscheppen en happen maar!

Zo maak je heel makkelijk en snel een prima vegetarische maaltijd. Volop verse groente en toch binnen 20 minuten klaar. Wil je er toch vlees bij? Doe er dan lekkere kipreepjes of beefreepjes bij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*