Stokbrood met gebakken paddenstoelen en geitenkaas

stokbroodjes met gebakken paddenstoelen en geitenkaas: een heerlijk lunchrecept
stokbroodjes met gebakken paddenstoelen en geitenkaas: een heerlijk lunchrecept

Zoals waarschijnlijk wel duidelijk is gezien deze site ben ik helemaal gek op geitenkaas. Je kunt er zo veel kanten mee op. Je kunt er heerlijke hoofdgerechten mee maken maar wat dacht je van een luxe lunch met paddenstoelen, geitenkaas en walnoten op een stukje vers warm brood? Klinkt goed toch?


Tegenwoordig zijn in de grotere supermarkten vaak zakjes met gemengde paddenstoelen te koop. Dat is wel handig, maar je kunt natuurlijk ook je eigen mix samenstellen uit gewone witte champignons, shiitakes, portobello’s, kastanjechampignons en cantharellen.

stokbroodjes met gebakken paddenstoelen en geitenkaas: een heerlijk lunchrecept
stokbroodjes met gebakken paddenstoelen en geitenkaas: een heerlijk lunchrecept

Ingrediënten voor broodjes met paddenstoelen en geitenkaas

  • 1 bruin (afbak) stokbrood
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • Handje walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 theelepel gemengde Italiaanse kruiden
In plaats van afbakstokbrood kun je ook een lekker vers stokbrood gebruiken
In plaats van afbakstokbrood kun je ook een lekker vers stokbrood gebruiken

Hoe maak je heerlijke broodjes met paddenstoelen en geitenkaas?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij het stokbrood in schuine plakjes
  • Besprenkel het stokbrood met een beetje olijfolie en leg ze op een rooster in de oven
  • Rooster het brood tot het lekker knapperig is
  • Ondertussen zet je een koekenpan op het vuur met een heel klein beetje olie
  • Snij de gemengde paddenstoelen grof en roerbak ze met een uitgeperst teentje knoflook gaar (max 5 minuten)
  • Doe op alle stokbroodjes een beetje pesto en schep de paddenstoelen mix er op
  • Verbrokkel de zachte geitenkaas en verdeel over de broodjes
  • De walnoten ook fijn hakken en over de broodjes strooien
  • Serveer deze broodjes warm

Uiteraard kun je aan dit recept ook nog een sjalotje toevoegen of andere lekkere dingen maar ik ben wel een liefhebber van simpele recepten. Lekker koken en lekker eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Als je lekker en snel leert koken dan zal je zien dat je veel sneller en vaker even de keuken in duikt om jezelf te verwennen met echt lekker eten. Het leven is te kort om niet te genieten van al het lekkers wat je makkelijk zelf kunt maken toch?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*