Pastasalade met geitenkaas en bacon

pastasalade met geitenkaas en bacon
pastasalade met geitenkaas en bacon

Zeker in de zomer eten we regelmatig pastasalades. Vooral de pastasalade met geitenkaas en bacon is erg populair als we gaan barbecueën. Deze pastasalade maak ik dus vooral in de zomermaanden 😉


Je kunt deze salade zowel koud als lauwwarm serveren.

Varianten op deze pastasalade zijn er volop: er komen nog heel veel voorbeelden op deze site te staan maar als schot voor de boeg: vervang de bacon door reepjes gerookte kipfilet. Partjes hardgekookt ei gebruiken om je pastasalade mee te garneren.

Dit recept is goed voor 4 personen

pastasalade met geitenkaas en bacon
pastasalade met geitenkaas en bacon

Ingrediënten voor pastasalade met geitenkaas en bacon

  • 350 gram pasta
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 1,5 rode ui
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 200 gram gemengde sla
  • 150 gram bacon
  • Handje gehakte walnoten
  • Dressing naar keuze
Vooral als we in de zomermaanden vaker de bbq gebruiken maken we vaak lekkere pastasalades
Vooral als we in de zomermaanden vaker de bbq gebruiken maken we vaak lekkere pastasalades

Hoe maak je een simpele pastasalade met geitenkaas en bacon?

  • Kook de pasta al dente volgens de verpakking
  • Snij de bacon in reepjes
  • Snij de rode ui in halve ringen
  • Zet een koekenpan op het vuur en bak de bacon en de rode uien kort tot de uien een beetje glazig beginnen te worden
De bacon even uitbakken in een koekenpan
De bacon even uitbakken in een koekenpan
  • De cherrytomaatjes halveren
  • Walnoten grof hakken
  • Giet de pasta af als die gaar is, laat de pasta goed uitlekken en een beetje afkoelen (als de pasta gaat plakken kan je er een heel klein beetje olijfolie doorheen doen)
  • Doe de pasta in een grote schaal
  • Doe de gemengde sla, uien met bacon, cherrytomaatjes en de walnoten erbij
  • Beetje dressing er overheen
  • Schep alles rustig door elkaar
  • Bovenop de verkruimelde geitenkaas verdelen

Als de pastasalade met geitenkaas en bacon helemaal is afgekoeld: afdekken met plastic folie en in de koeling bewaren tot gebruik.

Ps: de rode uien kun je ook rauw in deze salade verwerken, maar ik vind het wel lekker om ze even mee te bakken met de bacon

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*