Lekkere hapjes met komkommer en geitenkaas

Maak van een saaie komkommer een lekker koud borrelhapje met geitenkaas
Maak van een saaie komkommer een lekker koud borrelhapje met geitenkaas

Heb jij ook altijd moeite lekkere koude borrelhapjes te verzinnen? Maak dan eens deze komkommer-geitenkaas hapjes klaar.


Ze zijn super eenvoudig te maken (ook heel geschikt om samen met kleine kinderen te maken) en toch ziet het er geweldig uit. Binnen een paar minuten kun je heerlijke komkommer hapjes serveren.

Met slechts een paar ingrediënten en een klein beetje geduld maak je de lekkerste hapjes klaar.

Ingrediënten voor hapjes met komkommer en geitenkaas

  • 1 komkommer
  • bakje verse geitenkaas spread
  • 10 kleine cherrytomaatjes
  • verse bieslook
Maak van een saaie komkommer een lekker koud borrelhapje met geitenkaas
Maak van een saaie komkommer een lekker koud borrelhapje met geitenkaas

Dat is alles wat je nodig hebt, ik zei toch al dat het eenvoudig was?

Hoe maak je makkelijke hapjes met komkommer en geitenkaas?

  • Snij de komkommer in de lengte door
  • met een theelepel schraap je binnenste gedeelte van de komkommer eruit
  • je hebt nu een lang stuk komkommer en een u vorm
  • knip de verse bieslook heel fijn en meng dat door de geitenkaasspread
  • met een theelepel schep je de geitenkaasspread in de holling van de komkommer
  • snij nu iedere cherry tomaat en vieren (ja, dat is heel klein)
  • om de 1,5 cm leg je een stukje cherry tomaat op het geitenkaas mengsel
  • zet de gevulde komkommer nu nog minimaal 1:00 uur in de koeling
  • vlak voor gebruik snij je de komkommer met een scherp nat mes dwars in plakjes
  • smul smakelijk!

Uiteraard kun je ook de geitenkaas spread en een mooie vormpjes spuiten als je een spuitzak hebt. Zelf ben ik daar nooit zo’n fan van want het geeft altijd meer troep dan je zou willen. Het ziet er mooi uit, maar ik houd mijn borrelhapjes liever vrij simpel. De keuze is aan jou.

In plaats van kleine stukjes cherry tomaat kun je ook kleine stukjes rode paprika gebruiken. Dat is ook erg lekker.

Op deze manier maak ik van een saaie komkommer toch en heel lekker koud borrelhapje

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*