Heerlijk warm broodje met geitenkaas en spek

Warme geitenkaas en spek, een combinatie die eigenlijk nooit fout kan gaan
Warme geitenkaas en spek, een combinatie die eigenlijk nooit fout kan gaan

De lekkerste broodjes zijn vaak heel simpel om te maken. Ik zal niet zeggen dat je dit broodje met geitenkaas en spek in 5 minuten in elkaar kunt flansen maar echt, het is de moeite waard om er heel even tijd aan te besteden en moeilijk is het zeker niet.


Dit warme broodje met geitenkaas en spek is echt briljant lekker.

Warme geitenkaas en spek, een combinatie die eigenlijk nooit fout kan gaan
Warme geitenkaas en spek, een combinatie die eigenlijk nooit fout kan gaan

Ingrediënten voor warm broodje met geitenkaas en spek

  • 4 sneetjes lekker vers donkerbruin brood (kan ook met stokbrood hoor)
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 150 gram zachte verse geitenkaas
  • 2 eetlepels honing
  • Handje rucola sla
  • Handje walnoten
Gebruik echt vers bruin brood en snij zelf plakken. De standaard sneetjes zijn eigenlijk altijd te dun. Lekker vers oerbrood kopen en zelf snijden dus
Gebruik echt vers bruin brood en snij zelf plakken. De standaard sneetjes zijn eigenlijk altijd te dun. Lekker vers oerbrood kopen en zelf snijden dus

Hoe maak je een heerlijk warm broodje geitenkaas met spek klaar?

  • Verwarm je oven voor op 200 graden
  • Ondertussen bak je in een droge koekenpan het ontbijtspek
  • Het ontbijtspek leg ik even op een stukje keukenrol (niet te lang, voor je het weet plakt het vast)
  • Dan het spek fijn snijden
  • Beleg iedere boterham met verkruimelde zachte geitenkaas

    rucola als garnering gebruiken
    rucola als garnering gebruiken

  • Spekkruimels verdelen over de broodjes
  • Sprenkel wat honing over de geitenkaas
  • Zet je geitenkaasbroodjes nu in de oven
  • Na 5 a 7 minuten zijn je broodjes lekker krokant en is de geitenkaas gesmolten
  • Hak de walnoten grof en verdeel de nootjes over de broodjes
  • Serveer de broodjes warm met wat rucola sla er naast

In plaats van ontbijtspek kan je ook bacon gebruiken, dat is ook erg lekker. Wat ik ook vaak doe en dat recept zal ik hier nog wel posten is heel simpel: leg een paar plakjes appel naast het broodje. Je kunt dan zelf kiezen of je het lekker bij de sla wil eten of juist bij het broodje. Het broodje is best machtig dus je kunt het beste kiezen voor wat lichtere garnering.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*