hapjes met geitenkaas, Serranoham en bladerdeeg

Heerlijke hapjes met geitenkaas, serranoham en bladerdeeg. Super simpel recept
Heerlijke hapjes met geitenkaas, serranoham en bladerdeeg. Super simpel recept

Vandaag heb ik echt briljant lekkere borrelhapjes gemaakt (al zeg ik het zelf). Het zijn hapjes met geitenkaas en serranoham geworden.


Bij het zelf maken van borrelhapjes heb ik vaak mijn bedenkingen gehad. Inmiddels ben ik er wel achter dat er zat lekkere en makkelijke borrelhapjes bestaan die echt veel lekkerder zijn dan wat je kant-en-klaar in de supermarkt kunt kopen.

Deze hapjes met geitenkaas zijn heel lekker en poepsimpel om zelf te maken

Heerlijke hapjes met geitenkaas, serranoham en bladerdeeg. Super simpel recept
Heerlijke hapjes met geitenkaas, serranoham en bladerdeeg. Super simpel recept

Ingrediënten voor hapjes met geitenkaas Serranoham en bladerdeeg

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 3 plakken serranoham
  • Beetje vloeibare honing
  • Beetje olie om mee in te vetten

Verder heb je wel nog een bakvorm voor minimuffins nodig

Ik zei toch al: echt niet moeilijk!

Hoe maak je de lekkerste bladerdeeghapjes met geitenkaas voor iedere verjaardag

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien (gaat heel snel)
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet de holletjes van je minimuffinbakblik (leuke voor wordfeud) even in met wat olie
  • Snij de plakjes bladerdeeg in 4-en
  • Doe in ieder holletjes een klein plakje bladerdeeg, dat de randjes er over heen hangen is helemaal niet erg, het hoeft ook niet super netjes
de hapjes met geitenkaas zijn bijna klaar om de oven in te gaan
de hapjes met geitenkaas zijn bijna klaar om de oven in te gaan
  • Prik een paar kleine gaatjes in het bladerdeeg
  • Vul nu ieder holletje met een beetje verkruimelde geitenkaas
  • Leg daar wat kleine reepjes serranoham op
  • Zet het bakblik nu in de voorverwarmde oven
  • Na 15 minuten heb je 12 heerlijke kleine warme borrelhapjes met geitenkaas
  • Als de hapjes uit de oven komen doe je er nog een klein beetje honing overheen
en zo komen de borrelhapjes met geitenkaas en serranoham 15 minuten later uit de oven
en zo komen de borrelhapjes met geitenkaas en serranoham 15 minuten later uit de oven

Tsja en verder is het gewoon uitdelen en smullen maar (en complimentjes incasseren) Het fijne van zelf borrelhapjes maken is dat je meer controle hebt over wat er allemaal in gaat (en vooral ook wat er uit moet blijven)

Veel plezier met dit makkelijke receptje en ik hoor graag van jullie wat jullie er van vonden als je ze gemaakt hebt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*