Gevulde zoete puntpaprika met geitenkaas en pijnboompitjes

Zoete puntpaprika gevuld met geitenkaas is een super makkelijk hapje om zelf te maken
Zoete puntpaprika gevuld met geitenkaas is een super makkelijk hapje om zelf te maken

Zoete puntpaprika’s zijn aan een ware opmars bezig. Een paar jaar geleden had niemand er nog van gehoord en tegenwoordig kun je ze in iedere supermarkt kopen. Gevulde zoete puntpaprika’s met geitenkaas is echt een super lekker hapje.


Je kunt ze serveren bij een salade, of als bijgerecht, of als een uit de kluiten gewassen borrelhapje. Zelf maak ik ze nog wel eens op zaterdag (soep met brooddag) want alleen soep met brood vind ik net een beetje te kaal.

 

alle gevulde paprika met geitenkaas recepten
Zoete puntpaprika gevuld met geitenkaas is een super makkelijk hapje om zelf te maken
Zoete puntpaprika gevuld met geitenkaas is een super makkelijk hapje om zelf te maken

Ingrediënten voor gevulde zoete puntpaprika met geitenkaas

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • een bakje geitenkaas spread (bettine)
  • handje pijnboompitjes
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • olijfolie
  • versgemalen peper
Garneer de zoete gevulde puntpaprika met verse bieslook
Garneer de zoete gevulde puntpaprika met verse bieslook

hoe maak je gevulde zoete puntpaprika met geitenkaas en pijnboompitjes?

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Snij de zoete puntpaprika’s in de lengte doormidden
  • verwijder de zaadjes
  • besprenkel de puntpaprika’s met een beetje olie
  • vul de holle kant met een paar lepels geitenkaasspread
  • leg de gevulde puntpaprika’s een bakplaat in zet ze in de voorverwarmde oven
  • na ongeveer 10 minuten zijn de gevulde puntpaprika’s klaar
  • ondertussen rooster je de pijnboompitjes in een droge koekenpan
  • haal de gevulde puntpaprika’s na 10 minuten uit de oven
  • garneer de puntpaprika’s met geitenkaas nu met de pijnboompitjes en verse bieslook
  • als laatste nog wat versgemalen peper erover en dan is het smullen maar!

Je kunt natuurlijk ook een uitgebreidere versie maken, bijvoorbeeld dezelfde puntpaprika’s met geitenkaas maar dan op een bedje veldsla. Dat ziet er al meteen super de luxe uit. Wat ook heel erg lekker is: wat geroosterde nootjes over de gevulde zoete puntpaprika strooien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*