Gevulde portobello met geitenkaas en tomaatjes, een makkelijk voorgerecht

Zin in een makkelijk voorgrecht met geitenkaas: maak dan deze gevulde portobello's!
Zin in een makkelijk voorgrecht met geitenkaas: maak dan deze gevulde portobello met geitenkaas!

Binnenkort een etentje en weet je nog geen voorgerecht? Maak dan gevulde portobello’s met geitenkaas en tomaatjes. Veel makkelijker bestaat eigenlijk niet!


Als je gasten krijgt wil je niet de hele avond in de keuken staan dus een snel en makkelijk voorgerecht is dan ideaal. Qua voorbereiding ben je zo klaar. Daarna zet je gevulde portobello gewoon in de oven en dan is het gewoon wachten… super toch?

Met dit recept maak je een lekker voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten voor gevulde portobello met geitenkaas en tomaatjes

  • 4 portobello’s
  • Paar takjes verse basilicum
  • 20 a 25 cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram lekkere zachte geitenkaas
  • 1 theelepel gemengde Italiaanse keukenkruiden (gewoon makkelijk uit een potje)
Zin in een makkelijk voorgrecht met geitenkaas: maak dan deze gevulde portobello's!
Zin in een makkelijk voorgrecht met geitenkaas: maak dan deze gevulde portobello’s!

Hoe maak je zelf dit culinaire hoogstandje klaar binnen een paar minuten?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Haal het steeltje uit de portobello met een mesje
  • Met een kwastje bestrijk je de bolle kant van de portobello met olijfolie
  • Leg de portobello’s met de open kant naar boven in een ovenschaal
  • Snij de cherrytomaatjes in tweeën
  • Pak een flinke kom en doe daar de olijfolie in samen met de gehalveerde cherrytomaatjes en de knoflook en de Italiaanse keukenkruiden
  • Even goed door elkaar roeren
  • Schep nu de tomaatjes in de portobellos
  • Verkruimel de zachte geitenkaas en verdeel die over de gevulde portobellos
  • Nu kunnen ze de voorverwarmde oven in en dan is het simpelweg ongeveer 20 minuten wachten tot ze gaar zijn (ik zei toch al dat het een simpel voorgerechtje was!)
  • Als ze gaar zijn haal je ze uit de oven
  • Garneer met wat verse blaadjes basilicum en roep je gasten aan tafel

Veel plezier met dit makkelijke voorgerechtje

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*