Gevulde paprika met geitenkaas spinazie en avocado

Gevulde paprika met spinazie, geitenkaas en avocado: een super lekker en makkelijk recept
Gevulde paprika met spinazie, geitenkaas en avocado: een super lekker en makkelijk recept

Na het succes van de gevulde puntpaprika’s nu een recept voor “gewone” gevulde paprika met geitenkaas, spinazie en avocado.


Ik ben helemaal in de ban van gevulde paprika’s. Lust jij geen paprika? Dan kan je beter niet hele hoofdstuk overslaan. Ik ben er zo gek op dat ik een speciale sectie op deze site heb gemaakt voor gevulde paprika met geitenkaas. Op deze pagina vind je een overzicht met alle recepten voor gevulde (punt) paprika met geitenkaas.

Ik maak deze gevulde paprika’s zo graag omdat het lekker eenvoudig is om klaar te maken, en het ziet er fantastisch uit. Je kunt eindeloos variëren met de vulling. Een paar leuke voorbeelden zit ik op deze site. Deze variant is een lekkere vegetarische gevulde paprika met geitenkaas. Heerlijk vol van smaak en ook nog eens gezond.

Gevulde paprika met spinazie, geitenkaas en avocado: een super lekker en makkelijk recept
Gevulde paprika met spinazie, geitenkaas en avocado: een super lekker en makkelijk recept

Ingrediënten voor gevulde paprika met geitenkaas, spinazie en avocado

  • 2 paprika’s
  • 2 flinke handen spinazie
  • een handje grof gehakte pistachenootjes
  • een avocado
  • 75 g geitenkaas
  • 4 zongedroogde tomaatjes

De pistachenootjes voor in de gevulde paprika's

Zelf een gevulde paprika met geitenkaas, spinazie en avocado maken: zo doe je dat!

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Snij de paprika net onder het steeltje dwars door, je hebt dan een bakje en een dekseltje
Paprika's kan je met heel veel verschillende soorten vullingen iedere keer anders maken
Paprika’s kan je met heel veel verschillende soorten vullingen iedere keer anders maken
  • verwijder de zaadlijsten uit de paprika
  • snij de verse spinazie iets kleiner
  • snij de avocado in de lengte door, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepeltje uit de avocado
  • verbrokkel de geitenkaas
  • snij de zon gedroogde tomaatjes in reepjes
  • de pistachenootjes grof hakken
  • schep de spinazie, pistachenootjes, avocado, geitenkaas en de tomaatjes door elkaar
  • vul de beide paprika’s nu met dit mengsel
  • zet de gevulde paprika’s met geitenkaas en spinazie in de oven
  • na ongeveer 25 minuten zijn je gevulde paprika’s met geitenkaas klaar

Heb jij nog suggesties voor lekkere vullingen voor gevulde paprika’s? Ik hoor het graag van je. Je kunt hieronder reageren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*