Gevulde paprika met geitenkaas noten en tomaat

En weer een lekker en makkelijke recept voor gevulde paprika met geitenkaas noten en tomaatjes
En weer een lekker en makkelijke recept voor gevulde paprika met geitenkaas noten en tomaatjes

Nu ik eenmaal verslaafd ben geraakt aan de gevulde paprika’s met geitenkaas kan ik niet meer stoppen. Nog een lekker recept voor gevulde paprika met geitenkaas, noten en tomaat dus.


Iedere keer probeer ik mijn paprika’s te vullen met een andere vulling. Alleen de geitenkaas komt wel iedere keer terug. Dat is gewoon te lekker om eruit te laten.

Deze keer heb ik een vulling gemaakt met geitenkaas, verse kruiden zoals bieslook en basilicum en fijngesneden kerstomaatjes (of cherrytomaatjes)

Ook deze versie is mij heel erg goed bevallen. Ooit heb ik iets dergelijks gemaakt maar dan als grote gevulde vleestomaat, die hoeft niet in de oven dus dat is nog iets makkelijker. Het is dus een beetje afgekeken van dat recept maar met de warme geitenkaas uit de oven is het nog net even lekkerder!

En weer een lekker en makkelijke recept voor gevulde paprika met geitenkaas noten en tomaatjes
En weer een lekker en makkelijke recept voor gevulde paprika met geitenkaas noten en tomaatjes

Ingrediënten voor gevulde paprika met geitenkaas, noten en tomaatjes

  • 2 rode paprika’s
  • 100 g verse zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • bieslook (hoeveel? Net wat je lekker vindt)
  • een handje walnoten (grof gehakt)
  • een paar basilicumblaadjes (liefst vers dat is vele malen lekkerder)
  • 150 g cherrytomaatjes
  • een paar eetlepels maïs
Gebruik lekkere verse zachte geitenkaas (neem gewoon de naturel versie, de honing doen we er zelf wel bij)
Gebruik lekkere verse zachte geitenkaas (neem gewoon de naturel versie, de honing doen we er zelf wel bij)

Hoe maak je een gevulde paprika met geitenkaas noten en cherrytomaatjes?

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • snij de paprika’s net onder het steeltje door zodat je een bakje krijgt en een dekseltje
  • snij de zaadlijsten uit de paprika en zorg dat alle pitjes uit de paprika verwijderd zijn
  • nu gaan we de vulling maken:
  • snij de cherrytomaatjes behoorlijk fijn (anders krijg je het niet in de paprika)
  • snij de bieslook en de basilicum fijn en voeg dit bij de cherrytomaatjes
  • de walnoten grof in de geitenkaas verbrokkelen. Ook dit voeg je toe aan het tomatenmengsel
  • nu hoef je alleen nog maar de mais toe te voegen met een klein beetje honing
  • schep het tomaten-geitenkaas mengsel goed door elkaar
  • vul de paprika’s met dit mengsel en plaats dan het dekseltje weer bovenop
  • zet de gevulde paprika’s met geitenkaas en tomaatjes nu in de oven
  • na ongeveer 25-30 minuten (wel af en toe kijken en opletten dat de paprika niet zwart wordt) zijn je gevulde paprika’s dan eindelijk klaar. Aanvaluuuuuuh!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*