Gevulde komkommer met geitenkaas en avocado

Gevulde komkommer met geitenkaas
Gevulde komkommer met geitenkaas

Met gevulde komkommer met geitenkaas en avocado kan je fantastisch lekkere borrelhapjes maken. Je kunt dit hapje ook prima gebruiken bij een warm- of koud buffet. Zelf maak ik deze gevulde komkommers met geitenkaas ook wel eens als voorgerecht.


Gevulde tomaten en paprika’s kennen we allemaal wel, maar ook komkommers kun je gebruiken om te vullen. Het recept is lekker simpel, maar toch heel smaakvol.

Waarom zijn avocado’s gezond?

Avocado’s bevatten veel vezels en er zitten bijna 20 belangrijke voedingsstoffen in: denk aan vitamine A, C, D, E, K en B. Een rijpe avocado kan bestaan uit maar liefst 30% vet! Niet schrikken! Dit zijn juist de vetten die heel goed voor je zijn: het zijn enkelvoudig onverzadigde vetten. Dit vetten zijn juist heel goed voor je cholesterolgehalte. Een avocado bevat ook veel mineralen zoals eiser een kalium in de avocado is ook nog eens rijk aan proteïne. Gelukkig zijn avocado’s niet alleen heel gezond, maar ook heel erg lekker. De avocado heeft zacht, romig vruchtvlees en het smaakt een beetje naar noten.

Gevulde komkommer met geitenkaas
Gevulde komkommer met geitenkaas

Ingrediënten voor gevulde komkommer met geitenkaas en avocado

  • 1 flinke komkommer
  • 1/2 avocado
  • 50 g zachte geitenkaas
  • versgemalen peper en zout

In avocado's zitten heel veel goede vetten en dat maakt avocado's extreem gezond

Hoe maak je gevulde komkommer met geitenkaas en avocado?

  • Neem een dunschiller en schil de komkommer en de lengte afwisselend wel en niet. Op die manier heeft je gevulde komkommer straks leuke vrolijke strepen aan de zijkant
  • snij de kontjes van de komkommer af, die heb je niet nodig
  • snij de komkommer in stukken van vier à 5 cm
  • haal het binnenste uit de komkommer tot ongeveer 1 cm van de bodem. Dat gaat het makkelijkste met een meloenbolletjes mesje of met een appelboor. Let op! De onderkant moet dus heel blijven
  • in een kommetje prak je de avocado en de geitenkaas tot een smeuïge massa en breng dat op smaak met versgemalen peper en zout
  • vul nu de komkommer met het geitenkaas/avocado mengsel
  • eventueel kun je de gevulde komkommers nog garneren met halve cherrytomaatjes maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet, ze zijn zo ook al lekker maar ja, het oog wil ook wat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*