Gevulde champignons met zachte geitenkaas en honing

Gevulde champignons met zachte geitenkaas en honing
Gevulde champignons met zachte geitenkaas en honing

Wederom een super eenvoudig borrelhapje met geitenkaas in honing: gevulde champignons met zachte geitenkaas en honing uit de oven.


De lekkerste borrelhapjes zijn vaak de eenvoudigste hapjes om te maken. Dit recept is daar een mooi voorbeeld van. Met een paar eenvoudige ingrediënten maak je de lekkerste borrelhapjes van de wereld. Ik maak deze borrelhapjes met gewone witte champignons (wel champignons die flink aan de maat zijn) maar natuurlijk kan het ook met Portobello’s. Het recept voor portobello’s gevuld met geitenkaas zal ik ook nog een keer op deze website publiceren. Dat is namelijk ook zo’n heerlijk voorgerecht voor tijdens de feestdagen.

Gevulde champignons met zachte geitenkaas en honing
Gevulde champignons met zachte geitenkaas en honing

Ingrediënten voor gevulde champignons met zachte geitenkaas en honing

  • 10 grote witte champignons
  • 100 g zachte geitenkaas
  • twee eetlepels honing
  • een kleine theelepel gedroogde tijm
  • versgemalen peper
  • klein beetje olijfolie

Zelf gevulde champignons met zachte geitenkaas en honing maken

  • borstel de champignons schoon met een speciaal borsteltje, of met een stukje keukenpapier
  • verwarm de oven voor op 180°
  • snij met een mesje voorzichtig de steeltjes uit het hoedje van de champignons
  • besprenkel de buitenkant van de champignons met een klein beetje olijfolie
Champignons gevuld met zachte geitenkaas in honing kun je gebruiken als borrelhapje, maar ook als voorgerecht
Champignons gevuld met zachte geitenkaas in honing kun je gebruiken als borrelhapje, maar ook als voorgerecht
  • vul nu de champignons met de zachte geitenkaas (blijf een heel klein stukje onder de rand van het hoedje want als je er iets overheen gaat dan loopt alles eruit in de oven en dat is zonde in het geeft een flinke knoeiboel)
  • verdeel de tijm over de gevulde champignons met geitenkaas
  • alle champignons krijgen nu nog een toefje honing
  • zet champignons (uiteraard met de gevulde kant naar boven) op een bakplaat
  • nu kan de bakplaat met de champignons de oven in
  • na ongeveer 20 minuten zijn de gevulde champignons met zachte geitenkaas en honing klaar om verorberd te worden
  • serveer deze borrelhapjes warm

deze gevulde champignons kun je als borrelhapjes serveren, maar natuurlijk ook als voorgerecht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*