Eenvoudige gevulde puntpaprika met rozemarijn en geitenkaas

Gevulde puntpaprika met rozemarijn en geitenkaas: een heerlijk eenvoudig recept
Gevulde puntpaprika met rozemarijn en geitenkaas: een heerlijk eenvoudig recept

Ik heb weer iets nieuws ontdekt: zoete puntpaprika’s en dan het liefst met een vulling van geitenkaas. Gevulde puntpaprika’s met geitenkaas zijn overheerlijk en heel makkelijk en snel te maken.


De combinatie van de zoete puntpaprika en de geitenkaas maken dit hapje voor mij echt onweerstaanbaar. Ik maak ze klaar als warm hapje bij de borrel, maar ik maak ze ook graag als voorgerechtje of als bijgerecht. Het komt hierop neer: ik maak ze zo vaak mogelijk.

Ik ben dol op lekker eten maar dat wil niet zeggen dat ik graag uren in de keuken sta. Dit gerechtje maak je binnen een paar minuten klaar en het smaakt echt geweldig, probeer zelf maar uit.

Gevulde puntpaprika met rozemarijn en geitenkaas: een heerlijk eenvoudig recept
Gevulde puntpaprika met rozemarijn en geitenkaas: een heerlijk eenvoudig recept

Ingrediënten voor gevulde puntpaprika met rozemarijn en geitenkaas

  • 1 zoete puntpaprika
  • handje pijnboompitjes
  • 75 g zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel balsamico
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 takje rozemarijn
  • 1 theelepel honing

Zoete puntpaprika gevuld met geitenkaas is een super makkelijk hapje om zelf te maken

En zo maak je gevulde puntpaprika met rozemarijn en geitenkaas klaar

  • begin met het voorverwarmen van de oven op 180°
  • snij de zoete puntpaprika in de lengte doormidden, je hebt nu twee halve bootjes
  • verbrokkel de geitenkaas en verdeelde geitenkaas over de twee halve puntpaprika’s
  • verdeel de rozemarijn over de gevulde puntpaprika’s
Rozemarijn voor de gevulde puntpaprika met geitenkaas
Rozemarijn voor de gevulde puntpaprika met geitenkaas
  • nu nog even de dressing klaarmaken: doe de balsamico olijfolie en de honing bij elkaar in een kommetje en roer even door
  • verdeel de dressing over de gevulde puntpaprika met rozemarijn en geitenkaas
  • zet de gevulde paprika’s nu in de voorverwarmde oven
  • ondertussen rooster je de pijnboompitjes in een droge koekenpan
  • na ongeveer 10 minuten zijn ze al klaar
  • pas als de paprika’s uit overkomen verdeel ik de pijnboompitjes over de gevulde paprika
  • als ik deze gevulde puntpaprika’s als borrelhapje serveer dan snij ik ze in iets kleinere stukjes met een prikkertje er in en anders laat ik ze zoals ze zijn

Een kind kan de was doen zo simpel is dit recept. Ik hoop dat jullie er net zoveel plezier van hebben als ik.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*