Broodje geitenkaas met pesto en spek

Broodje geitenkaas met pesto en spek
Broodje geitenkaas met pesto en spek

Soms heb je zin om flink uit te pakken tijdens de lunch. Dan moet je dit broodje geitenkaas met pesto en spek zeker een keer proberen.


Dit is een bijzonder lekker broodje. Gelukkig is het broodje helemaal niet moeilijk om te maken, besteedt gewoon eens wat extra tijd aan het maken van je lunch. Van een heel lekker broodje word ik altijd heel vrolijk. Het zorgt er ook voor dat hij niet de rest van de dag loopt te snaaien.

Ik gebruik voor dit broodje geitenkaas met pesto en spek een ciabatta broodje, maar natuurlijk kun je ook een volkorenbol of een ander lekker broodje gebruiken.

Broodje geitenkaas met pesto en spek
Broodje geitenkaas met pesto en spek

Ingrediënten voor broodje geitenkaas met pesto en spek

  • een lekker vers broodje
  • zachte geitenkaas
  • een plakje uitgebakken ontbijtspek (bacon kan natuurlijk ook)
  • zongedroogde tomaatjes
  • handje rucola
  • een eetlepel groene pesto
In plaats van alleen rucola kun je ook gemengde sla gebruiken
In plaats van alleen rucola kun je ook gemengde sla gebruiken

Hoe maak je een lekker lunchbroodje met geitenkaas en spek?

  • Snij het broodje in de lengte open
  • besmeer de onderkant met wat groene pesto
  • snij de zon gedroogde tomaatjes in reepjes en verdeel dit over het broodje
  • bak in een koekenpan een plakje ontbijtspek uit
  • laat het ontbijtspek even opdrogen zodat het lekker knapperig wordt
  • verdeel nu de zachte geitenkaas over het broodje
  • leg het plakje uitgebakken ontbijtspek op de geitenkaas
  • garneer je lekkere luxebroodje met een handje rucola
  • plaats de bovenste helft van het broodje terug en smikkelen maar!

Zoals je ziet is dit een vrij eenvoudig broodje om te maken. Ik geef onmiddellijk toe dat het wel even tijd kost, maar dat is het allemaal waard! Dit is gewoon een topbroodje.

Wat je ook kunt doen: wacht nog heel even met de rucola en zet het broodje eerst nog even in de oven. Daarna doe je pas de rucola er op. Veel plezier met dit lekkere lunchrecept.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*