Bladerdeegpakketjes met geitenkaas en vijgen

Pakketjes van bladerdeeg met zachte geitenkaas en vijgen
Pakketjes van bladerdeeg met zachte geitenkaas en vijgen

Met bladerdeeg kan je heel veel kanten op. Deze bladerdeegpakketjes met geitenkaas en vijgen zijn superlekker als borrelhapje. Daarom heb ik het standaard in de vriezer liggen. Als je bladerdeeg voorziet van een lekkere vulling kan er maar weinig misgaan.


Een bijkomend voordeel is dat hapjes gemaakt van bladerdeeg vrij goedkoop zijn en iedereen is er dol op. Moet je veel hapjes maken voor een verjaardag? Dan zijn zelfgemaakte bladerdeeghapjes altijd een goede keuze.

Met dit recept maak je 16 kleine borrelhapjes met geitenkaas en vijgen

Pakketjes van bladerdeeg met zachte geitenkaas en vijgen
Pakketjes van bladerdeeg met zachte geitenkaas en vijgen

Ingrediënten voor bladerdeegpakketjes met geitenkaas en vijgen

  • vier plakjes bladerdeeg
  • 100 g zachte geitenkaas
  • vier vijgen
  • vier walnoten
  • één eetlepel honing
  • een geklopt eigeel

Hoe maak je lekkere borrelhapjes met geitenkaas en vijgen uit de oven?

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht
  • verbrokkel de geitenkaas in een kommetje
  • hak de walnoten fijn met een mes
  • snij de vijgen heel fijn in kleine stukjes

Bladerdeeg-pakketjes-met-geitenkaas-en-verse-vijgen

  • doe de vijgen en de walnoten bij de geitenkaas in het kommetje en doe daar nog een klein beetje honing bij.
  • Schep dit mengsel goed door elkaar
  • snij ieder plakje bladerdeeg in vieren, je hebt dan 16 kleine vierkantjes
  • schep in het midden van elk vierkantje een lepeltje van het geitenkaasmengsel
  • vouw de vier punten van het vierkantje naar elkaar toe in het midden
  • bestrijk de bladerdeeg pakketjes met eigeel (dan krijgen ze een mooi lichtbruin krokant korstje)
  • zet de pakketjes met geitenkaas en vijgen op een bakblik met bakpapier
  • de bladerdeeg pakketjes kunnen nu de oven in
  • na ongeveer 20 minuten zijn je borrelhapjes met geitenkaas en vijgen klaar
  • serveer deze hapjes warm (maar koud zijn ze ook heel lekker)

Weet jij nog meer lekkere borrelhapjes met geitenkaas en bladerdeeg? Laat dan hieronder jouw recept achter. Dan kunnen anderen ook genieten van jouw lekkere hapjes recepten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*