Bladerdeeghapjes met geitenkaas walnoot en honing

Bladerdeeghapjes met geitenkaas walnoot en honing maak je heel makkelijk zelf klaar
Bladerdeeghapjes met geitenkaas walnoot en honing maak je heel makkelijk zelf klaar

Deze bladerdeeghapjes met geitenkaas en honing en lekkere walnoten maak je in no time klaar. Ze zien er schitterend uit, en het smaakt ook nog eens geweldig. Toegegeven, bijna alles met geitenkaas en bladerdeeg smaakt me prima.


Op deze site zal ik ook vast nog wel een aantal van mijn favoriete bladerdeeg met geitenkaas recepten plaatsen.

Voor deze hapjes gebruik ik een mini muffin bakvorm. Dan krijg je prachtige vormpjes die perfect zijn als borrelhapje.

Met dit recept maak je 12 heerlijke makkelijke geitenkaas hapjes

Bladerdeeghapjes met geitenkaas walnoot en honing maak je heel makkelijk zelf klaar
Bladerdeeghapjes met geitenkaas walnoot en honing maak je heel makkelijk zelf klaar

Ingrediënten voor bladerdeeghapjes met geitenkaas walnoot en honing

  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 12 halve walnoten (gepeld, ja duuhhh)
  • Vloeibare honing
  • 1 eitje

Zelf bladerdeeghapjes maken met geitenkaas en walnoot, hoe pak je het aan?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht
  • Snij de plakjes bladerdeeg in vieren
bladerdeeg in vieren gesneden
bladerdeeg in vieren gesneden
  • Nu doe je in ieder holletje een plakje bladerdeeg, dat er puntjes overhangen is juist prima
  • Prik met een vork of een sateprikker een paar gaatjes in de bodem
mini muffin vorm met de plakjes bladerdeeg er in
mini muffin vorm met de plakjes bladerdeeg er in
  • Doe in ieder holletje een beetje geitenkaas
  • Duw overal een halve walnoot in
  • Kluts het eitje in een kommetje en met een kwastje smeer je de randjes van het bladerdeeg in
eitjes-klutsen-en-de-hapjes-bestrijken-met-ei
eitjes klutsen en de hapjes bestrijken met ei
  • Nu nog een klein beetje honing over de geitenkaas hapjes sprenkelen en je hapjes met geitenkaas zijn klaar om de oven in te gaan
Heerlijk die combinatie van geitenkaas, noten en honing
Heerlijk die combinatie van geitenkaas, noten en honing
  • Bak de bladerdeeghapjes met geitenkaas walnoot en honing af in ongeveer 15 a 20 minuten
  • Als de randjes mooi lichtbruin en bros zijn dan zijn ze klaar

Ik zou zeggen warm serveren en meteen lekker oppeuzelen. Mijn familie is altijd erg blij als ik deze geitenkaas hapjes klaarmaak. Ik denk dat het bij jou thuis ook wel in goede aarde zal vallen. (en zo niet…. Dan heb je zelf meer haha)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*