Bladerdeeghapjes met geitenkaas en honing

bladerdeeghapjes met geitenkaas
bladerdeeghapjes met geitenkaas

Bladerdeeghapjes met geitenkaas doen het altijd goed op een feestje. Het is een lekker warm borrelhapje uit de oven en het is ook nog eens heel erg simpel om zelf te maken.


Je kunt uren in de keuken staan voor de lekkerste hapjes maar je kunt het ook super simpel houden: deze bladerdeeghapjes met geitenkaas en honing kosten je 10 minuten voorbereidingstijd en dan kan je echt een lekker en mooi hapje serveren aan je gasten.

bladerdeeghapjes met geitenkaas
bladerdeeghapjes met geitenkaas

Ingrediënten voor bladerdeeghapjes met geitenkaas en honing

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 12 plakjes van een zacht rond geitenkaasje
  • 2 eetlepels honing
  • 12 stukjes walnoot
  • Paar sprietjes bieslook om mee te garneren
  • Olie om de bakvorm mee in te vetten
zachte geitenkaas in plakjes gesneden voor de bladerdeeghapjes met geitenkaas
zachte geitenkaas in plakjes gesneden voor de bladerdeeghapjes met geitenkaas

Verder heb je een bakvorm voor kleine muffins nodig

Hoe maak je bladerdeeghapjes met geitenkaas en honing zelf klaar?

  • Laat de plakjes bladerdeeg even ontdooien
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet de mini muffin bakvorm in met wat olie
  • Snij de plakjes bladerdeeg in vieren
bladerdeeg in vieren gesneden
bladerdeeg in vieren gesneden
  • Duw in elk holletje van de muffinvorm een plakje bladerdeeg, de puntjes van het bladerdeeg hangen dan een beetje over maar dat is juist de bedoeling
  • Snij van het rolletje geitenkaas 12 plakjes en leg die op het bladerdeeg, in ieder holletje dus 1 plakje geitenkaas
  • Zet de bakvorm in de oven en wacht 15 a 20 minuten rustig af
  • Als de hapjes er mooi lichtbruin uit zien haal je ze uit de oven
  • Op ieder hapje doe je een stukje walnoot
  • Giet over ieder geitenkaashapje ook nog een beetje honing
  • Garneer met een beetje bieslook en klaar ben je

Tip: doe de walnoten pas op de hapjes als ze al klaar zijn, anders hebben ze de neiging om te verbranden (eventueel eerst even kort roosteren) Ook de honing pas op het einde doen, anders loopt het helemaal weg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*